Flyttstädning

Vad kostar flyttstädning?


Priset på en flyttstädning beror givetvis på hur stor bostaden är. För större bostäder blir det ofta billigare per kvadratmeter jämfört med en mindre lägenhet. Oavsett bostadstyp måste de största städinsatserna göras i kök och badrum, och i större bostäder finns ofta mer fria, lättstädade ytor.
Med rut-avdraget kan du dra av halva arbetskostnaden av en flyttstädning. Eftersom nästan hela kostnaden för en flyttstädning är arbetskostnad gör det att många kommer billigare undan än vad de tror. Dessutom kan flyttstädningen vara en bra investering om man ser till hur tidskrävande det är att genomföra en flyttstädning själv.

Faktiskt pris för flyttstädning

Även om priset kan variera något beroende på var du bor, hur bostaden ser ut och hur stökigt det faktiskt är kan man ge vissa riktlinjer om priset för städningen.
Mindre bostäder: För små lägenheter, upp till 50 kvm, brukar priset hamna kring 1 500 - 2 000 kronor efter rut-avdrag. För något större lägenheter, omkring 75 kvm, brukar du få betala mellan 2 000 - 2 500 kronor.
Större bostäder: För större lägenheter och hus brukar många städfirmor ge pris per kvadratmeter. Att flyttstäda en bostad på mellan 100 och 150 kvm kan kosta någonstans mellan 25 och 30 kr/kvm, vilket skulle ge ett slutpris kring 3000-5000 kr för en bostad på 125 kvm.
Detta är generella riktlinjer och något att förhålla sig till när du tar in offerter och väljer vilken städfirma du ska anlita. Eftersom priserna kan skilja sig åt mellan olika städfirmor är det en bra idé att ta in flera olika offerter så att du får en uppfattning om vad som är ett rimligt pris för din bostad.

Ingår det några garantier?

Förutom slutpriset är det klokt att undersöka vilka garantier som gäller efter utfört arbete. Många städfirmor har någon slags ”nöjd kund-garanti”, vilket gör att om det blir några nedslag på städningen får firman åtgärda det. Ta reda på i hur många dagar efter utförd städning garantin gäller.
Det kan även vara bra att stämma av så att företaget erbjuder en skriftlig garanti och besiktningsansvar så att du vet att den överenskomna checklistan efterföljs samt kontrolleras genom en besiktning efter utfört arbete.

Övrigt om flyttstäd

Något man ofta glömmer i flyttstädningen är ytorna som ligger utanför själva bostaden. Innan nästa person flyttar in förväntas du att ha städat i trädgården – du behöver inte anlägga vackra rabatter, men det får å andra sidan inte ligga lövhögar på gräsmattan. Glöm heller inte garage, förråd och andra byggnader som också förväntas vara städade och rena.
Se till att även ta med dessa ytor i offertförslagen så att du får ett korrekt pris på alla delar av städningen. Vanligtvis ingår städ- och förbrukningsartiklar i priset, men det kan vara värt att dubbelkolla så det inte tillkommer extra avgifter för detta.

Vi gör noggrann flyttstädning

 

Det är mycket att tänka på när man ska byta bostad eller sälja en lägenhet! Därför erbjuder vi extra pålitliga tjänster för flyttstädning till våra kunder.
Innan vi påbörjar städningen så gör vi en besiktning av din bostad för att notera förslitningar och skador på bostaden. Dessa fotas och dokumenteras av vår personal så att inget oklart uppstår när det gäller ansvarsfrågan för dessa skador när städningen är klar.
När vi städat klart genomför vi även besiktning enligt den checklista för flyttstädning som vi arbetar efter. Om det skulle vara någon anmärkning på vår flyttstädning åtgärdas det direkt på plats av städarna. Vi vet att med en väl utförd flyttstädning går det smidigare att lämna över bostaden till den som ska flytta in!
Du kan självklart också komplettera din beställning med städning av biytor som balkong, förråd, tvättstuga eller garage. Fönsterputs ingår i tjänsten om det går att komma åt med en enkel stege.

Priser gäller från 20 April 2021 ,priserna är efter RUT-avdrag till privat ink momsen  men  till företag exkl momsen :

Kvadrat
Pris
1-50 kvm
1400 kr
51-70 kvm
2000 kr
71-100 kvm
2500 kr
101-160 kvm
3200 kr
161 kvm – uppåt
3900 kr

viktig att veta:

Har du städ materiel och utrustning?

 

Ja. Jag har redan men ... Tack.
Nej. Jag har inte .... men lägg till kostnaden till beloppet (500 kr ex moms eller höja timpriset).

Rulla till toppen