Produkter

HEMSTÄDNING I STOCKHOLM

SKS erbjuder stora och små städtjänster till privatpersoner i Stockholm. Det kan handla om regelbunden veckostädning, storstädning och flyttstädning av villa eller lägenhet.
Välkommen att kontakta oss så bokar vi in ett kostnadsfritt hembesök hos dig. SKS skräddarsyr hemstädningen så den passar just er.

*****  Så här fungerar våra städtjänster ***** 

Ordinarie pris på hemstädning är 205 kr/tim med rut-avdrag. Du kan köpa abonnemang med intervallet varje vecka, varannan vecka eller var fjärde vecka…

 

Hur mycket kostar hemstädning? 


Att få hjälp med hemstädningen kan verkligen underlätta vardagen, men vad kostar det egentligen? Innan man bestämmer sig för om hemstädning är något man vill prova, kan det vara skönt att ha en ungefärlig uppfattning av kostnaden och vad som är avgörande för priset.
Här har vi gett några exempel på vad en hemstädning kan kosta, vad som avgör priset och vad som är viktigt att tänka på i relation till prissättningen. På så vis kan du förhoppningsvis få en bättre bild av vad hjälp med hemstädning skulle innebära för din ekonomi.

Vad avgör priset för hemstädning?

Grundläggande för priset på en hemstädning är givetvis hur ofta du vill ha städat och i vilken omfattning. Men det finns även en del andra faktorer som kan vara avgörande. Nedan har vi listat det som brukar tas med i beräkningen för vad en hemstädning kostar:
 • Antal kvadratmeter för ytan som ska städas
 • Omfattningen på städningen. Till exempel om du vill att det även ska ingå fönsterputsning eller strykning av kläder i städningen
 • Hur ofta du vill ha städhjälp. Är det ett engångstillfälle eller vill du ha mer regelbunden hjälp; en gång i veckan, varannan vecka, eller en gång i månaden?
 • Om städmaterial ska ingå i priset eller om du ordnar med det på egen hand.
 • Var du bor. En del städfirmor tar med detta som faktor, där det ofta är billigare ju mer centralt du bor.

Faktiskt pris för hemstädning

För att ge en tydligare bild av vad en hemstädning kan komma att kosta finns här nedan ett exempel. Vi utgår från en lägenhet i Stockholm som är ungefär 90 kvadratmeter, där behovet är en vanlig grundläggande städning utan tillägg och varje städtillfälle tar ca 2-6 timmar:
 • Städning varje vecka: 2 200- 3 500 kr per månad efter skattereduktion.
 • Städning varannan vecka: 1 600 – 2 200 kr per månad efter skattereduktion
 • Städning en gång per månad: 600 kr – 1 200 kr per månad efter skattereduktion

Så blir du kund

 • Vi börjar alltid med ett hembesök. Då kommer vi hem till dig för att prata om vilken, och hur mycket, städning du behöver hjälp med. Hembesöket är alltid kostnadsfritt och du förbinder dig inte till något.
 • Efter hembesöket dokumenterar vi ditt hem i en städbeskrivning, så att vi kan utföra städningen som du vill ha den, varje gång.
 • När du valt att bli kund hos oss så kommer vi överens om antal timmar och vilken veckodag du vill att vi ska komma. Därefter får du veta vem som blir din proffsig städare och vi kvitterar ut en nyckel.
 • Vid start får du ett städpaket med microtrasor och moppskaft. Våra städmedel som är märkta med Bra miljöval budas hem till dig och fylls på när de tar slut. Vi använder din egen dammsugare.
 • Vi inleder din regelbundna hemstädning med bra tips.

 

Abonnemang på hemstädning

 • Praktiskt och enkelt
 • Lägre pris – Hemstädningen blir billigare än om du beställer sporadiskt
 • Bara 1 månads uppsägningstid
 • Ansvarsförsäkring om något händer
 • Tre dagars garanti
 • Samma person städar hos dig
 • Miljövänliga städartiklar ingår och fylls på regelbundet

kundnyckel

När vi byter nycklar med dig undertecknar vi dokument om det.

Uppföljning

Din kontaktperson ringer dig dagen efter städningen och stämmer av hur du tyckte att det gick. Om du inte är nöjd med städningen åtgärdar vi detta omgående kostnadsfritt. Om allt känns bra går vi vidare i processen.

Inför hemstädningen?

Var gärna hemma vid första städtillfället och se att du blir nöjd med resultatet. Plocka undan leksaker, kläder och andra lösa föremål, för att förenkla städningen. Se till att arbetsbänkar och diskbänk är fria så att de går att rengöra.

Hur går hemstädningen till?

Vi levererar städdukar, rengöringsmedel och övrig utrustning. Du som kund ska ha en välfungerande dammsugare med tom dammsugarpåse samt en skurhink med press. Vi genomför städningen enligt våra specifikationer. Efter genomfört uppdrag lämnas en checklista på utförda moment.
Varmt välkommen att boka hemstädning av oss på Skinande kakel!

Hur ofta bör jag ha hemstädning?

Det beror helt på hur stort du bor, om ni är många eller om du har pälsdjur. Ring gärna vår kundtjänst om du vill diskutera vilken frekvens du ska välja.

 

 

Startpaket EKO för veckostädning :

Med veckostädning rekommenderar vi att du köper startpaket med miljö städare och trasor, som vi kommer att använda för rengöring i ditt hem och du behöver inte köpa dom via själv.

Startpaket kostnad för en gång städning per året.

Startpaket EKO material är kostnad 500 kr plus momsen  en gång per året för  abonnemang kunder.

Vanliga frågor & Svar

Lämnar ni garanti på städningen?

Om det är något som vi missat i utförandet kan ni alltid ta kontakt med oss så ser vi till att felet avhjälps. Om ni själva åtgärdar felet innan företaget kontaktas eller får möjlighet att kontrollera felet, utgår ingen ersättning. Det är viktigt att meddela eventuella fel inom tre arbetsdagar efter att städningen är utförd.

Är det alltid samma person som kommer och städar?

Ja, om ni har avtal (abonnemang) med oss är det alltid samma person som kommer, utom vid sjukdom eller semester. Då skickar vi en vikarie istället.

Vad händer om vi inte är nöjda?

Om det är något som vi missat i utförandet kan ni alltid ta kontakt med oss så ser vi till att felet avhjälps. Om ni själva åtgärdar felet innan  kontaktas eller får företaget möjlighet att kontrollera felet, utgår ingen ersättning. Det är viktigt att meddela eventuella fel inom 48 timmar efter att städningen är utförd.

Hur tecknar jag ett städabonnemang?

Efter att du tagit kontakt med oss, bokar vi in ett första städtillfälle. Är du nöjd med resultaten kan du välja att fortsätta med städabonnemang.

Vad händer om något skulle råka gå sönder?

Skinande kakel Sverige är ansvarsförsäkrade hos Trygg hansa. Om det skulle visa sig att skadan uppkommit genom att vi har varit oaktsamma står vi självklart för kostnaden.

Måste jag vara hemma vid första städtillfället?

Ja, det är bra om du är hemma vid första städtillfället för att träffa personen som städar och för att t.ex. visa var städmaterialet finns. Det följer även med en arbetsledare ut vid första tillfället för att göra en kvalitetskontroll. Då har du även möjlighet att kvittera ut nycklar om så önskas.

Vad händer om min bostad är hårt smutsad?

Vid hårt smutsad bostad kan städningen inte utföras fullt ut till det avtalade priset, vilket är baserat på en normalsmutsad bostad. I fall där hårt smutsad bostad förekommer, debiteras kunden ett extra tillägg. Godkänner kunden ej tillägget, kommer städning enbart utföras i timmar motsvarande det avtalade priset. Priset per timme blir då 300kr/timme inklusive moms. Naturligtvis kan vi avtala om en storstädning eller specifika tilläggstjänster vid behov.

Kan ni göra ytterligare saker än de som ingår i tjänsten?

Ja, vi har en tillvalslista på hemsidan. Är det något du saknar ta gärna kontakt med oss så försöker vi lösa det.

Hur lång tid tar det att städa min bostad?

Det finns många aspekter att ta hänsyn till vid städning hemma för att ge en korrekt tidsuppskattning. När vi har sett bostaden kan vi ge en mer exakt tidsuppskattning. I vårt utförande utgår vi alltid från de städuppgifter vi åtagit oss, dvs. vår personal är hos dig den tid det tar att utföra dessa.

Jag har pälsdjur hemma, vad ska jag tänka på?

Vi tar gärna emot information om att det finns husdjur i bostaden. Du som kund ansvarar för att se till så att ditt husdjur inte smiter ut eller riskerar att skadas. Vid exempelvis fönsterputs är det viktigt att se till så att djur inte riskerar att hoppa ut eller att djur som är känsliga för kyla och drag vistas så att de inte kan komma till skada. Skinande kakel Sverige ansvarar inte för husdjur.

Måste jag lämna ut nycklar?

Privatpersoner: Nej, om du garanterar att alltid vara hemma när städningen påbörjas och avslutas behöver vi ingen nyckel.
Företag: Nej, om kontoret är bemannat under städtiden behöver inga nycklar lämnas ut, är däremot städtillfället under kvällstid eller helg behöver vi nycklar och eventuellt larmuppgifter samt nummer till ansvarig person under just dessa timmar.

Får man använda RUT-avdrag?

Ja, du får använda RUT-avdrag som skattbetalande privatperson som är minst 18 år vid beskattningsårets utgång. Du behöver vara bosatt i Sverige och vara helt eller delvis bosatt i bostaden där tjänsten utförs. Dödsboet kan bara få RUT-avdrag på uppdrag som har utförts före dödsfallet. Efterlevande familj kan inte få RUT-avdrag för arbete som har utförts i förälders bostad efter dödsfallet.

Vad har ni för avbokningsregler?

Vid avbokning tidigare än 72 timmar (helg ej inräknat) före avtalat städtillfälle har kunden rätt till avbokning utan kostnad. Vid avbokning senare betalar kunden enligt följande: 48 timmar (helg ej inräknat) innan städtillfället 50 % av priset, 24 timmar (helg ej inräknat) innan städtillfället 75 % av priset och avbokning samma dag debiteras fullt pris. Notera att avbokningskostnaden inte berättigar till RUT-avdrag.

Vi har en i familjen som är allergisk, är det starka medel?

Nej, vi använder främst skonsamma medel och joniserat vatten.

Efter första städtillfället, måste jag kontakta er för att få fortsatt städning?

Nej. Vi tar själva alltid kontakt med kunden efter första städtillfället för att höra om man är nöjd och om man är intresserad av att teckna ett abonnemang.

 

https://www.youtube.com/watch?v=eyIla180EdE&feature=youtu.be

 

 

 

 

 

 

 

Vi erbjuder extratjänst (ingår ej städcheklist).

 • Byte av lakan

 • Ugnsrengöring

 • Kylskåp – invändigt

 • Diskmaskin – invändigt

 • Tvätt/vikning av tvätt

 • Strykning

 • Diskning

 • Vattning av blommor

 • Fönsterputs (offert)

 

Checklista-hemstädning

 

Städning Tips

Det finns speciella rengöringsmedel för toalett, spishäll och ugn. Men många produkter är både onödiga och skadliga för miljön. Här är några tips på hur du gör för att städa miljövänligt.
Varje år köper svenska folket över 20 000 ton rengöringsmedel. Men det går att klara sig utan de flesta rengöringsmedel – det mesta går bort med såpa och vatten, eller vanliga produkter som du har i skafferiet, som ättika och bikarbonat.
Många rengöringsmedel kan vara irriterande för hud, ögon och luftvägar. Johanna Löfbom, utredare på Kemikalieinspektionen, säger att man ska vara observant mot parfymer och konserveringsmedel, eftersom det är ämnen som orsakar problem i form av allergi.
– Luftfräschare innehåller vanligtvis mycket parfym, och i och med att produkten sprayas är den lätt att andas in, säger hon.
En av de starkaste produkterna som används i hemmet är propplösare. De kan vara frätande och ge allvarliga skador om de används fel.
– Där är det bättre att rensa avloppet mekaniskt. Om man har använt propplösare och en rörmokare senare kommer för att jobba med rören kan han eller hon få skador från propplösare som finns kvar i rören, säger Johanna Löfbom.
I många tips för att städa miljövänligt rekommenderas ättika i stället för starka rengörings­medel. Men ättika är också frätande.
– 24-procentig ättika klassas som ett livsmedel i handeln, men hade den klassas som en kemisk produkt hade den varit märkt som irriterande för ögon och hud. Hade ättikan varit 25-procentig, alltså bara 1 procent starkare, hade den klassats som frätande. Så det är inte ofarligt att städa med ättika, säger Johanna Löfbom.

Miljömärkt och utan ­parfym

Parfymen i rengöringsprodukter förbättrar inte rengöringen, däremot är den en extra miljöbelastning. Dessutom är många allergiska. Undvik parfymerade produkter.

Investera i mikrofiber­trasor

Mikrofibertrasor fungerar till mycket, utan att man behöver använda något rengöringsmedel. De tunna fibrerna i moppen eller trasan lyfter smutsen från ytan microfiberduksom städas och lagrar smuts partiklarna. När trasan eller moppen doppas i varmt vatten öppnar sig fibrerna och släpper ut smutsen. De kan tvättas i 60 grader när de är smutsiga. Använd inte sköljmedel, då förstörs effekten.

Såpa och vatten

Det mesta går att göra rent med såpa och vatten. Fyll en blomspruta med en blandning av såpa och vatten, spruta på det du vill göra rent, och torka av. Välj miljömärkt såpa!

Ugn och spis

För att få bort envisa matrester i ugnen kan du gnida in insidan med outspädd såpa. Värm sedan ugnen till 100 grader, stäng av och låt svalna. Tvätta sedan ur med vatten. En smutsig spis kan du ha bakpulver på och sedan ättiksprit (12%). Låt det bubbla och fräsa ett tag, och torka sedan som vanligt med trasa och ljummet vatten.

Lös proppar i avloppet

Förebygg proppar genom att inte spola ner fett i avloppet, torka ur stekpannan med papper och släng i soporna. Rensa golvbrunnar och ­vattenlås och spola med hett vatten då och då. Vid stopp i avloppet kan du rensa mekaniskt med till exempel en vaskrensare eller rensvajer
.

Gör rent mikrovågsugnen

Kör en skål vatten med citron i på full effekt i några minuter. Torka sedan ur.citron

Rengör smutsig diskho

Ta bakpulver och strö över en fuktig ho, låt det dra en stund. Ta sedan en svamp eller ­diskborsten och diska ur. Torka sedan av med papper.

Få bort otäcka lukter

En skål ättika, vatten med citron i, eller ett glas vodka kan ta bort otäcka lukter. Har du en vaniljstång i vodka glaset luktar det även gott efter. Är det röklukt i en lägenhet kan du torka målade ytor med en blandning av ättika och vatten.

 

 

 

Fettfläckar på rostfri kyl

Rostfria kylar och frysar är snygga, men flottiga fingrar lämnar lätt fula fläckar som kan vara svåra att få bort. Lite mineralvatten på hushålls­papper är en metod. Är fläckarna riktigt envisa kan även lite bakpulver komma till pass.

Kalkavlagringar i badrum och kök

Gnid en halv citron mot kalkavlagringar, vänta några minuter och torka sedan av med fuktad trasa. Detta går också att göra med citronsyra. Häll en halv deciliter citronsyra i toaletten och låt verka i 30 minuter, spola sedan.

Rutiner för städning och hygien

Enligt 26 kap 19 § miljöbalken ska alla verksamheter bedriva egenkontroll och som en del av detta bör det finnas rutiner för städning, rengöring och, i vissa fall, tvätt. Vid situationer med smittspridning i samhället är det extra viktigt att verksamheterna följer rutinerna.
Folkhälsomyndighetens vägledning om hygien, smittskydd och städning kan användas som stöd även i detta läge. Våra allmänna råd (FoHMFS 2014:19) om städning i skolor, förskolor, fritidshem och öppen fritidsverksamhet gäller som vanligt. Utöver råden kan stöd och råd hittas i bland annat handboken om objektburen smitta samt i våra vägledningar om asylboenden och om tillfälliga boenden. All tillsynsvägledning som Folkhälsomyndigheten har finns att hitta på vår webbplats.

 

https://www.folkhalsomyndigheten.se/smittskydd-beredskap/utbrott/aktuella-utbrott/covid-19/verksamheter/halsoskyddstillsyn/

 

 

Inga produkter hittades som motsvarar ditt val.

Rulla till toppen